Opis
Čitateljski klub u kojem u 8 tjedana prolazimo kroz knjigu The Precipice, koja donosi znanstveni pregled prijetnji opstanku ljudske vrste.
Kada
22. 10. 2021. - 18. 12. 2021.
Moguć je i kasniji početak određenih grupa u slučaju da su vaše obveze u konfliktu s planiranim početkom.
Prijave
Ispunite ovaj obrazac do 22. 10. 2021. kako biste se prijavili za čitateljski klub. Ako imate bilo kakvo pitanje oko čitateljskog kluba, javite se na: anamarija@efektivnialtruizam.org.
Čovječanstvo stoji pred ponorom.

Naša bi vrsta mogla preživjeti još milijune generacija – dovoljno vremena da zaustavimo bolesti, siromaštvo, nepravdu; da dosegnemo nove visine blagostanja. No ova je neizmjerna budućnost ugrožena. Otkako smo stvorili nuklearna oružja ušli smo u novo doba, doba u kojem smo sposobni uništiti sami sebe, ali bez mudrosti koja bi osigurala da se to ne dogodi. Odonda se opasnost samo povećala: od klimatskih promjena do laboratorijski-stvorenih patogena i umjetne inteligencije. Ako ne djelujemo brzo, uskoro bi moglo biti prekasno.

Knjiga The Precipice, istraživača Tobyja Orda s Future of Humanity instituta pri Sveučilištu u Oxfordu, istražuje znanost iza rizika koji nam prijete. Stavlja ih u kontekst šire priče čovječanstva da pokaže kako je zaustavljanje tih rizika jedan od najhitnijih moralnih problema današnjice. Pokazuje i put naprijed, opisujući kako možemo djelovati kako bismo zaštitili budućnost čovječanstva.

Ovaj čitateljski klub pročitat će The Precipice kroz 8 tjedana i zahtijevat će oko 2 sata tjedno: 1 sat za čitanje i 1 sat razgovora o knjizi. Sudionici će biti raspoređeni u grupe od 4-6 ljudi koje će se sastajati tjedno za strukturiran razgovor o jednom od poglavlja knjige. Ovisno o vašoj preferenciji možete se priključiti grupi koja se sastaje uživo u Zagrebu ili online preko videopoziva. Ako trenutno nemate pristup knjizi, mi ćemo vam je kupiti.